"Alles wat we bedenken voor een betere klantervaring, kunnen we meteen in praktijk brengen."

Man Yin Mok Consultant Customer Interaction

Data & Analytics

Please click here for the English version

De wereld van data wordt groter met elke click, swipe, tap en touch. Die data is van onschatbare waarde. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten. Bij KPN trekken we dan ook de beste dataprofessionals vanuit de hele wereld aan. Om complexe data te vertalen naar relevante business inzichten en betere producten en diensten voor onze klant.

Werken bij KPN betekent werken bij een van de grootste bedrijven van Nederland in een zeer uitdagende innovatiemarkt. KPN beschikt over een grote verscheidenheid aan data vanuit verschillende werkvelden zowel in- als extern. Aan ons de schone taak om dit nieuwe goud van waarde te laten zijn voor onze klanten en KPN en niet te verdrinken in het ‘data lake’.

Klik hier voor de actuele vacatures.

Onze Data & Analytics afdeling
Data & Analytics is een belangrijke asset binnen KPN. Alle data professionals zijn georganiseerd binnen één afdeling die centraal aangestuurd wordt en rechtstreeks onder de Raad van Bestuur valt. De Data & Analytics ambitie is groot en daarvoor is een fantastisch team een randvoorwaarde. Het betreft samenwerking en teamwork in de volle breedte van KPN. Maar ook 100% aandacht voor jouw ontwikkeling als data professional (o.a. Data Scientist, Data Engineer, (Online) Data Analist, System Architect, BI Modeler of Database Marketeer). Het Learning Lab voorziet niet alleen in het laatste vakinhoudelijke online en offline trainingsaanbod, ook jouw manier van leren wordt gefaciliteerd. Denk aan learning on the job, een inspirerende werkomgeving, ‘digitalks’ door externe sprekers en Kaggle competities.

Wat kun je bijdragen binnen onze D&A afdeling?
Bij KPN doen we alles om het leven van onze klanten vrijer, leuker en makkelijker te maken. Jij krijgt de ruimte om zelf bij te dragen hoe we data het beste in kunnen zetten om onze klantervaringen te verbeteren; jij staat aan het roer! Je houdt je bezig met het analyseren van klantgegevens, het bouwen van modellen en het interpreteren van de analyseresultaten. Op basis van deze scherpe analyses geef je fact-based advies aan diverse afdelingen binnen KPN waarmee je samenwerkt. Of je bouwt mee aan een data product, wat jouw collega’s helpt de klant nog beter van dienst te zijn.

Wij dagen jou uit om te experimenteren en jouw model of oplossing direct in de praktijk te kunnen toetsen. Denk aan een model (op basis van SQL en R of Python) waarmee je klanten boven water krijgt die ontevreden zijn, maar niet klagen. Of de inzet van Optical Character Recognition om contracten sneller vindbaar te maken voor onze salesmanagers. Of het bijdragen aan de bouw van een modellenfabriek waarmee analisten binnen één dag een model kunnen ontwikkelen, in productie kunnen brengen en verder kunnen optimaliseren (bijvoorbeeld een churn voorspelmodel). Deze ideeën komen allemaal van je collega’s van D&A. Met de nieuwste Data Science technieken, infrastructuur en (open source) tooling transformeren wij KPN in de beste data-gedreven dienstverlener. Kom jij ons team versterken en bijdragen aan het realiseren van zowel jouw als onze ambities?

“Dit is voor een Data Analist een geweldige plek omdat je er zoveel kunt leren”. Lees het interview met Data Analist Ruben Timmermans.

#HETBEGINTPAS

De laatste tweets over de mooiste KPN projecten.

#KPN opnieuw erkend in het ‘Magic Quadrant for Managed #M2M Services, Worldwide’ van #Gartnerhttps://t.co/ej541raqz6
Zit je in de laatste fase van je wo- of hbo studie? Ontdek hoeveel impact jij kunt hebben als Young Talent bij #KPNhttps://t.co/yWzGWlpFKV
Dag 3 van de #kpnmooistecontactdiners @KPNMCF met 800 gasten en ruim 400 ouderen. Blijft fantastisch initiatief. Tr… https://t.co/UX9Hbolf5x