HR in de hoofdrol in transformatie naar human techbedrijf

Als HR-professional bij KPN speel je een van de hoofdrollen in de transformatie van telecombedrijf naar hét human techbedrijf van Nederland. Veranderen als organisatie is en blijft mensenwerk. Een andere mindset creëren, anders werken en bouwen aan een nieuwe werkcultuur: het is de opgave waar KPN de komende jaren voor staat. Door slimmer te werken, kunnen we onze klanten sneller en effectiever van dienst zijn. Dat betekent de juiste kennis en mensen binnen houden en binnen halen en tegelijkertijd bouwen aan een meer diverse en inclusieve organisatie met een maatschappelijke rol. Het spanningsveld waar onze HR-professionals zich de komende jaren in bevinden.

Transformatie naar een Human Tech Company
Technische oplossingen maken niet alleen het verschil voor KPN-klanten en onze medewerkers. Onze hele maatschappij profiteert van nieuwe mogelijkheden die ons leven makkelijker maken. En die maatschappij verandert snel, krijgt andere behoeften en verwacht steeds meer van ons als organisatie. Bijblijven is al lang niet goed genoeg meer. Vooroplopen in ontwikkelingen is een standaard geworden bij ons. We zetten KPN daarom als Human Tech Company op de radar. Dat is wie we zijn en dat past bij wat we doen.

Het begint pas. Werk mee aan de transformatie van KPN naar hét human techbedrijf

KPN transformeert naar een Human Tech Company en dat vraagt om een andere HR-organisatie. Simpeler, effectiever en met minder lagen. En een sterker personeelsbestand waar niet alleen kennis, maar ook diversiteit en inclusiviteit een rol spelen. Deze transformatie vraagt om een belangrijke omslag in de manier van werken van HR: vanuit de ‘people experience’, waarbij de medewerker, de behoefte vanuit de business en onze rol in de maatschappij centraal staan. HR wordt opgesplitst in 3 afzonderlijke afdelingen met elk hun eigen aandachtsgebieden: de employee journeys, de HR-business en digital technology & analytics.

Midden in de transformatie naar een Human Tech Company is werken bij KPN als HR-professional geen standaardbaan. We durven te stellen dat geen enkele organisatie van onze omvang, momenteel in een transitie zit van deze omvang. Wat dat vraagt van onze mensen? Een kritische houding, innovatie omarmen, datagedreven werken en stap voor stap meebouwen aan het nieuwe KPN. Want ook voor HR geldt dat we de beste medewerkers aan boord willen hebben.

#HETBEGINTPAS