KPN Online

Work hard, play hard

‘Work hard, play hard’, is het credo van de afdeling van KPN Online. En met ‘spelen’ wordt niet alleen verwezen naar de (computer)spellen op de afdeling, maar vooral naar de vrijheid die je krijgt om je creativiteit om te zetten naar impactvolle  veranderingen. Een gesprek met online marketeer en content manager Jet Keus.

Tussen de planten, het drumstel, de tafeltennistafel, enkele surfboards, een retrobusje en het FIFA-hoekje staat een tiental bureaublokken verspreid over de afdeling van KPN Online. Ieder blok is ingericht naar eigen smaak en stijl, inclusief bijbehorende kleuren, lampen en stoelen. Het typeert de sfeer waarin Jet Keus, online marketeer en content manager, werkt. Ondanks, of misschien wel dankzij, het speelse karakter van de afdeling zijn haar collega’s druk aan het werk en zie ik mensen met elkaar overleggen al dan niet achter bureaus of in aparte vergaderruimtes. “Je kunt niet de hele tijd pieken. Er moet ook ontspanning zijn. Deze aankleding of een potje FIFA geven je de prikkels waardoor je creativiteit meer wordt gestimuleerd dan wanneer je urenlang achter je bureau zit. Er wordt hier van je verwacht dat je het beste uit jezelf haalt en daar heeft ieder zijn eigen manier voor”, legt Jet uit.

 

Vooruitstrevend

Van oorsprong copywriter is Jet de spin in het web tussen de marketeers en haar online collega’s. Ze is verantwoordelijk voor alle online campagnes en zet tegelijkertijd ook nog een nieuw online platform op. “Al die mogelijkheden om te doen wat je wilt en om je talenten optimaal te kunnen ontwikkelen waren voor mij redenen om bij KPN te solliciteren. Grappig, want vroeger dacht ik dat dit een oubollig bedrijf was, omdat mijn vader hier zijn hele leven heeft gewerkt. Daar bleek helemaal niets van te kloppen. Toen ik hier voor het eerst binnenkwam zag ik een afdeling vol jonge mensen en hing er zo’n vooruitstrevende sfeer dat ik mijn beeld direct moest bijstellen. We zitten hier met een hoop knappe koppen bij elkaar en ieders idee over verbeteringen voor de site wordt getest om samen het beste resultaat neer te zetten. Er heerst dan ook geen competitiedrang. We versterken elkaar juist.”

 

Uitdaging

Dat data analyse een belangrijk onderdeel van online marketing was, wist Jet wel toen ze anderhalf jaar geleden de overstap naar KPN maakte. Maar haar kennis daarover mocht nog wel wat opgeschroeft worden, zo vond ze zelf. “Het meeste daarover heb ik on the job geleerd van mijn collega wiens specialisme hierin ervoor zorgt dat ik er een bepaald gevoel voor heb ontwikkeld. Naar aanleiding van de data uit zijn bezoekersonderzoek ga ik met onze visual designer, UX designer, conversie specialist en shop manager in gesprek over de manier waarop we onze site zo goed mogelijk kunnen inrichten. Op basis van de verzamelde data worden ook alle online marketingcampagnes opgezet. Daarbij moet je denken aan de nieuwe telecom pakketten die we aanbieden, maar ook aan de lancering van de nieuwe iPhone. Dat laatste is best wel een uitdaging als je nog niet weet hoe hij gaat heten maar wel zo hoog mogelijk wil ranken op Google. Bij de vorige iPhone lancering hadden we in de eerste nacht meer dan 1 miljoen bezoekers. Dat halen we normaal in een week. Met z’n allen pizza’s eten en zorgen dat alles op tijd klaarstaat, geeft superveel energie!”

 

Impact

“Heb je het gevoel dat je impact maakt?”, vraag ik haar. “Absoluut. Als je dit soort bezoekersaantallen ziet, weet je pas wat de uitwerking is van wat je doet. Soms zie je al een verandering in bezoekersaantallen optreden als je één woord of de kleur van bepaalde knoppen op je site aanpast. Daar word ik zo blij van. De rol van innovatie is op onze afdeling even groot als de ruimte om daarmee te experimenteren. En dat doe ik dan ook, want elke dag brengt weer iets nieuws. Dat hoort bij de wereld die online heet. Ik leer niet alleen van klantenfeedback, maar houd natuurlijk ook bij wat onze concurrenten doen, wat de laatste technologische ontwikkelingen en onderzoeken laten zien en ik ga naar congressen om mezelf telkens weer te verbeteren. Dat is hoe ik het beste uit mezelf haal. Dát en zo nu en dan een half uurtje FIFA”, voegt ze er met een knipoog aan toe.

Wil jij deel uitmaken van het KPN Online team? Bekijk onderstaande vacatures of neem direct contact op met Talent Acquisition Advisor Marc Brouwer via marc.brouwer@kpn.com om de mogelijkheden te bespreken.

#HETBEGINTPAS

De laatste tweets over de mooiste KPN projecten.

#KPN opnieuw erkend in het ‘Magic Quadrant for Managed #M2M Services, Worldwide’ van #Gartnerhttps://t.co/ej541raqz6
Zit je in de laatste fase van je wo- of hbo studie? Ontdek hoeveel impact jij kunt hebben als Young Talent bij #KPNhttps://t.co/yWzGWlpFKV
Dag 3 van de #kpnmooistecontactdiners @KPNMCF met 800 gasten en ruim 400 ouderen. Blijft fantastisch initiatief. Tr… https://t.co/UX9Hbolf5x