De KPN manier van doen

We zetten alles op alles om iedereen in Nederland te verbinden met een duurzame toekomst. We geloven in de kracht van verbinding. Met ons netwerk van mensen en techniek maken we vooruitgang mogelijk. Altijd op een duurzame manier, met oog voor mensen, bedrijven en de samenleving. Zo maken we van Nederland het meest digitaal verbonden land ter wereld. Best een verantwoordelijkheid; met veel energie gaan we samen deze uitdaging aan.   

Zoals we naar de wereld kijken, kijken we ook naar onszelf. We zijn nieuwsgierig. We willen uitblinken. Dat betekent dat we altijd zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Sterker nog: we willen verrassen en inspireren. We onderzoeken en tonen lef. Soms lukt het, soms lukt het niet. Maar dat is oké; liever leren van fouten dan te lang afwachten.

Vertrouwen. Lef. Groei. Dat nemen we bij KPN als vertrekpunt. Het bepaalt de unieke KPN manier van doen. Het is de rode draad. Of, eigenlijk, de groene draad. Die maakt ons trots en verbindt ons al 150 jaar. De wereld om ons heen verandert continu en KPN verandert mee. Want we weten dat onze geschiedenis niet de voorspeller van onze toekomst is. Maar één ding is zeker: onze klanten kunnen erop vertrouwen dat we altijd voor ze klaar staan.Alle aandacht voor onze klant 

Wie nieuwsgierig is, luistert, laat aannames en vooroordelen los. Want niet alle 70-plussers zijn digibeet. En niet alle mannen houden van voetbal. We denken niet in klanttevredenheidsscores, maar in personen. We willen mensen en bedrijven, klein of groot, echt beter leren kennen. Hebben aandacht voor ze en alles wat we doen, start bij onze klanten.

Wat onze klanten nodig hebben, vinden we belangrijker dan wat onze concurrenten doen. Ons doel? Klanten vooruit helpen. Vooruitgang. We geven klanten waar voor hun geld. En meer. Door ons werk en onze service steeds makkelijker te maken, kunnen klanten steeds sneller en eenvoudiger dingen regelen. We durven snel te beslissen. Doen het gewoon. Daar mogen onze klanten op vertrouwen. We gaan verder dan meedenken: we denken vooruit. Zodat we een partner zijn in het digitale leven voor iedereen in Nederland.

Groot denken en doen


We stimuleren elkaar om groot te denken. Heeft een collega een goed idee? Dan moedigen we elkaar aan. Zeggen ‘ja’ tegen dingen die spannend zijn. En laten ons niet ontmoedigen door twijfels. Beren op de weg bepalen nooit onze koers. Om groot te denken en te doen moet je lef tonen. Want als je blijft doen wat je altijd al deed, word je links en rechts ingehaald.

Groot denken is één ding. We zijn ook doeners. We zorgen dat dingen gebeuren. Houden het tempo hoog. En onze lat ook. We hebben er veel voor over om succesvol te zijn. We durven te kiezen.  Daarom stellen we duidelijke doelen en zorgen we altijd voor focus. We luisteren. Hebben oog én waardering voor uitzonderlijke prestaties. We voeren gesprekken met gevoel en zijn eerlijk over hoe het gaat. We leggen het echte verhaal op tafel. En kijken eerst naar onszelf voordat we naar een ander wijzen. Middelmatigheid staat niet in ons woordenboek. We geven gas. Maar ook vertrouwen. Zodat je veel vrijheid hebt om zelf je werk in te richten. En er genoeg ruimte is voor je leven naast je werk.

Kortom: we zijn ambitieus. We zien altijd veel kansen voor ontwikkeling en zetten in op persoonlijke groei. Daarvoor is geen one-size-fits-all. Het is voor iedereen anders, maar nooit ten koste van een ander. Want als jij groeit, groeit KPN. Je blijft waarschijnlijk niet je hele loopbaan bij ons werken, maar we maken je tijd hier onvergetelijk en uniek. 


Samenwerken is samen winnen 


Samen zijn we KPN. Dat is altijd groter dan je eigen team en je eigen belang. Alleen door samen te werken halen we onze doelen. We hebben elkaars expertise nodig. Dus we zoeken altijd de samenwerking op. Tussen teams, tussen afdelingen, tussen bedrijfsonderdelen. Wat we doen voor zakelijke klanten kan ook relevant zijn voor consumenten. En andersom. Want alleen samen maken we het succes van KPN.

Waardevolle feedback hoort bij ons werk, zoals glasvezel bij een internetaansluiting hoort. We bewaren feedback niet alleen voor het Goede Gesprek en het is niet alleen iets tussen leidinggevende en medewerker. We zeggen niet dat het makkelijk is. Je hebt lef, vertrouwen en kwetsbaarheid nodig om collega’s om hulp of input te vragen. Maar ook hiervoor geldt: oefening baart kunst. Open en eerlijk communiceren is de basis. Spreek af, spreek aan, spreek uit. Dat is onze spreuk voor goed samenwerken.

Voor grote ego’s hebben we geen plek. Werken bij KPN is teamsport en geen solo-act. Je steunt andere teams actief, zonder jou komen ze niet verder. Dus, hoe goed en getalenteerd je ook bent, bij KPN werk je altijd samen. Dat gaat het beste als je elkaar ‘in het echt ziet’. Daarom werken we regelmatig op kantoor. We zorgen voor een veilige werksfeer en geven iedereen de ruimte om zichzelf te zijn. Zo worden we samen succesvol. En successen, die vieren we. Want laten we eerlijk zijn: samen winnen is toch het leukste wat er is?

Dat is de KPN manier van doen

KPN heeft een duidelijk doel: iedereen in Nederland verbinden met een duurzame toekomst. Mensen en organisaties vooruitbrengen. We vinden Security en IT-oplossingen voor bedrijven én maken iedere dag het internet beter. Betrouwbaar. Veilig. Inclusief. Duurzaam. Dat zet ons aan tot actie. We vragen ons altijd af of we het juiste doen. En hoe we kunnen blijven groeien. Daarbij kijken we verder dan onze kantoormuren. Het gaat om vooruitgang voor onze klanten. Dat is de groene draad die ons verbindt met een duurzame toekomst.

Daar doen we het voor