"Het is tof om te zien hoe teams onze oplossing inzetten"

  • Santiago - Software Engineer

Testimonial

"Er zijn veel mogelijkheden om nieuwe oplossingen te bedenken."

"Men verwacht van ons dat we met technologie de teams binnen ons bedrijf verder helpen."

"Er zijn veel mogelijkheden om nieuwe oplossingen te bedenken."

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht?  

“Sinds 2017 werk ik bij KPN. Ik kom uit Buenos Aires, waar ik information systems engineering had gestudeerd, en wilde in Europa gaan werken. Ik twijfelde tussen Londen en Amsterdam. Mijn Argentijnse vriend Marcos haalde mij over om voor Nederland te kiezen, waar hij ook woont. Tegenwoordig werkt hij bij ons in het team.” 


Waarom koos je voor KPN?  

“Ik had al verschillende sollicitatiegesprekken achter de rug toen ik bij KPN werd uitgenodigd. Het gesprek ging goed, de mensen waren erg aardig en de aanbieding goed genoeg. Dus koos ik voor KPN.” 


Wat maakt jouw werk interessant?  

“Er zijn veel mogelijkheden om nieuwe oplossingen te bedenken. Men verwacht van ons dat we met technologie de teams binnen ons bedrijf verder helpen. Dat is soms best een uitdaging, maar wel leuk.”
 

“Het is tof om te zien hoe teams onze oplossing inzetten in hun dagelijkse werk"


Waar ben je trots op? 

“Het is tof om te zien hoe teams onze oplossing inzetten in hun dagelijkse werk. Dat ze op ons vertrouwen en bij ons aankloppen met hun vragen. Ik ben ook trots dat ons team bijdraagt aan de opensourcegemeenschap. We hebben onze eigen projecten en proberen deze zoveel mogelijk beschikbaar te stellen aan de gemeenschap, zoals wij ook software van hen inzetten.” 


Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak?  

“Ik check daarvoor vooral de verschillende news feeds op social media. Zo nu en dan is er ruimte voor training, maar dat is lang niet altijd nodig. Veel opensourceproducten zijn namelijk goed gedocumenteerd en dat heeft dan onze voorkeur boven een training. Alleen als we ons er echt in moeten verdiepen, biedt een training uitkomst.”


What’s next?  

“Ik hou van programmeren en wil me verdiepen in programmeertaal Rust. Kijken naar use cases en mogelijkheden om het in te zetten bij productiesystemen van KPN. Rust is een stuk betrouwbaarder en sneller bijvoorbeeld Python, wat we ook gebruiken.”