Van backend engineer naar IT-manager

  • Busra - IT-manager

Tech & IT

"Het enthousiasme van mijn team vind ik heel fijn.  Het voelt als  één grote familie."

Van backend engineer naar IT-manager

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht? 


“Ik kwam in 2017 bij KPN in dienst, een jaar na mijn verhuizing vanuit Istanbul. Aangezien ik computer engineering en MBA had gestudeerd, werd ik bij KPN achtereenvolgens backend engineer, cloud engineer en FinOps engineer. Sinds 2021 werk ik bij het AWS-team van KPN Techbase, dat intern technische innovatie moet aanjagen. Halverwege 2023 werd ik IT-manager, voor DE Stream en drie andere projectteams.” 


Waarom koos je voor KPN? 


“Ik vind telecom interessant en werkte voorheen ook al in deze sector. Bij KPN zijn volop mogelijkheden om van team te wisselen en door te groeien. Voorlopig ga ik hier niet weg. Het enthousiasme van mijn leidinggevenden en teamleden vind ik heel fijn. Het voelt als één grote familie.” 


Wat maakt jouw werk interessant?  

“Ik help graag mensen om te groeien in hun werk. Zelfs als ik maar een kleine impact op ze heb, is dat geweldig. Als mensen zich happy voelen, volgt het succes vanzelf. Om die reden is er bij ons ook ruimte voor plezier en teamuitjes.”


Waar ben je trots op? 

“Op de successen die mijn team heeft bereikt, bijvoorbeeld de voltooiing van de migratie naar de publieke cloud. Dat lukte vooral door de toewijding van het team.”
 

“Ik wil mijn organisatie en de mensen daarin verder laten groeien door ze extra te motiveren."


Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak? 

“Ik volg de relevante technische ontwikkelingen via conferenties, LinkedIn-posts en andere informatiekanalen over bepaalde producten. We delen onze kennis binnen ons team en binnen KPN. Zo hebben we Techbase-gildes waarin informatie en ideeën worden gepresenteerd.”
 

What’s next? 

“Ik wil mijn organisatie en de mensen daarin verder laten groeien door ze extra te motiveren. Ook gaan we ervoor zorgen dat we Top Notch technologie inzetten en nieuw talent blijven aantrekken.”