"Het blijft interessant om continu met nieuwe technologie bezig te zijn"

  • Gerhard - Principal Engineer en Product Owner

Testimonial

Een lange geschiedenis van technologische innovatie en teamleiderschap.

"Er komen nog behoorlijk wat veranderingen aan. We zijn er nog lang niet."

Een lange geschiedenis van technologische innovatie en teamleiderschap.

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht? 

“In 2016 kwam ik officieel weer in vaste dienst. Eerder werkte ik hier als zzp’er en in de periode daarvoor was ik ook in dienst. Al met al een vrij lange historie bij KPN. Ik zit sinds de jaren negentig in de software development.”
 

Waarom koos je voor KPN? 

“Ik kon programmeren en KPN zocht mensen met die skills. Het was de tijd van de nerds die achter de computer zaten. Ik hou van technologie en vond de telecomsector interessanter dan bijvoorbeeld de retail.”
 

"We kunnen echt een verschil maken voor heel KPN.”


Wat maakt jouw werk interessant? 

“Het blijft interessant om continu met nieuwe technologie bezig te zijn, zelfs na zo’n lange tijd. Het Java-programmeren begon te vervelen en toen ben ik mij gaan verdiepen in nieuwe technologie zoals cloud computing en data streaming. Tegenwoordig denk ik als product owner na over de roadmap van ons product en ben ik het aanspreekpunt voor de verschillende stakeholders. Dat houdt me scherp.” 


Waar ben je trots op?

 “Op ons team. We kunnen echt een verschil maken voor heel KPN.”


Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak? 

“Het is vooral learning on the jobIk merk dat het ook helpt door zo nu en dan nieuwe mensen in het team op te nemen. Ik ben nauw betrokken bij het aanneemproces. Er zijn best veel mensen die bij ons team willen werken, maar we nemen niet zomaar iedereen aan. Ik moet wel kritisch blijven, een goede chemie in het team is erg belangrijk.”


What’s next?  

“Ik heb het erg naar mijn zin en verwacht dat ik hier over een paar jaar nog wel zit. Het werk van ons team is voorlopig nog niet klaar, zeker met alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de cloud en AI en zo. Er komen nog behoorlijk wat veranderingen aan. We zijn er nog lang niet.”