"Als ons systeem het niet doet, ligt de organisatie plat."

  • Max - Software Engineer

Testimonial

Max: Van Cybersecurity Consultant tot Cruciale Software Engineer

"Als ik ooit wil wisselen van team of afdeling, dan zijn er veel mogelijkheden."

Max: Van Cybersecurity Consultant tot Cruciale Software Engineer

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht? 

“Ik werk er sinds januari 2022. Na mijn master in cybersecurity begon ik als security consultant via het Young Talent-programma. Je krijgt elk jaar een andere functie en zo stapte ik over naar software development bij Simyo. Dit beviel goed, omdat engineers meer samenwerken en meer autonomie hebben dan consultants. In april 2023 besloot ik software engineer te blijven, maar dan bij het DE Streams-team.”

Waarom koos je voor KPN? 

“Ik kwam hier per ongeluk terecht. Als student zocht ik een scriptieplek en mijn oog viel op het KPN traineeship. Dat kon je echter niet combineren met een studie. We spraken af dat ik het traineeship zou beginnen nadat ik de scriptie elders had afgerond.”
 

"Ik vind het belangrijk om als team regelmatig af te spreken.”


Hoe ziet jouw werkweek eruit? 

“We werken drie dagen thuis, een dag op kantoor in Rotterdam en een dag hier op Sloterdijk. De meeste wonen in Rotterdam of Amsterdam. Ikzelf woon in Nijmegen, dus reizen moet ik toch. Ik vind het belangrijk om als team regelmatig af te spreken.”

Waar ben je trots op? 

“De aanpassing van onze cao, naar aanleiding van de aanbevelingen van mijn Young Talent-team aan de centrale ondernemingsraad en bestuursleden. Het toont dat het bedrijf naar zijn medewerkers luistert en ruimte geeft aan individueel initiatief. Ik ben ook trots dat ons team cruciaal is geworden voor heel KPN. Als ons systeem het niet doet, ligt de organisatie plat.”

Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak? 

“Ik probeer mijn securitykennis up-to-date te houden, lees onderzoekrapporten en artikelen en doe veel zelfstudie om mijn development skills te verbeteren. KPN biedt alle medewerkers een persoonlijk ontwikkeltraject zodat je breder inzetbaar wordt.”

What’s next? 

“Ik blijf me voorlopig richten op software development. Misschien ga ik kijken hoe ik mijn kennis van streaming data kan toepassen in securitysystemen. Dit is een groot bedrijf, dus als ik ooit wil wisselen van team of afdeling, dan zijn er veel mogelijkheden.”