Girls' Day 2024

12 april 2024

Op donderdag 11 april opende KPN haar deuren voor 130 meiden voor een bijzonder bedrijfsbezoek. Verdeeld over verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Zoetermeer en Hilversum maakten deze schoolgaande meiden kennis met de fascinerende wereld van technologie, internet, IT en security.

Tijdens Girls’ Day, een jaarlijks terugkerend evenement, kregen de meiden de kans om de veelzijdigheid van werken in de technologische sector bij KPN te ervaren. Met enthousiasme werden ze rondgeleid, namen ze deel aan workshops en activiteiten georganiseerd door zowel mannelijke als vrouwelijke medewerkers.

“Diversiteit en inclusiviteit maken ons future proof."

 

Marieke Snoep, directeur consumentenmarkt en lid van de Raad van Bestuur van KPN, benadrukte het belang van dit evenement. Ze zei: “Diversiteit en inclusiviteit maken ons future proof. Daarom omarmen we dit initiatief van harte. Door deze meiden op een aansprekende manier kennis te laten maken met een technisch beroep, hopen we bij te dragen aan meer diversiteit in de technologische sector.”

In Hilversum begon de dag met een warm welkom en een interactieve quiz om de meiden meer inzicht te geven in de activiteiten van KPN. Nathalie, onderdeel van Ciso, deelde haar ervaringen over het dagelijkse werk met een team van 18 hackers. De meiden stelden enthousiast vragen en toonden veel interesse in de wereld van cybersecurity.

“Jullie zijn 24 uur per dag aan het werk 365 dagen per jaar, maar jullie zijn nu niet aan het werk. Komt dit nu dan wel goed?”

 

In het SQC houden we constant in de gaten of er storingen optreden, elke dag, de hele week door, het hele jaar door. We controleren of bellen mogelijk is, of het netwerk nog werkt en of er geen problemen zijn.Sasha, een collega met 10 jaar ervaring bij KPN, nam de meiden mee op een reis langs haar eigen interesses en liet hen nadenken over het belang van KPN in hun dagelijks leven. De meiden realiseerden zich al snel de cruciale rol die KPN speelt in hun communicatie en verbindingen. 

Mandy van het Blue Team legde uit hoe ze hackers buiten de deur houden en de systemen van KPN veilig houden. Ze vertelde over het belang van monitoring en forensisch onderzoek bij het opsporen van dreigingen.

Na een korte pauze begonnen de workshops, waarbij de meiden werden uitgedaagd om hun vaardigheden te tonen. Onder leiding van vrouwelijke monteurs werd er gewerkt met opperste concentratie en precisie. In de workshop programmeren gingen de meiden aan de slag met uitdagende opdrachten, waarbij ze hun creativiteit en technische vaardigheden konden laten zien.