Werk mee aan de toekomst van digitale identiteit bij KPN

20 augustus 2024

KPN's eWallet

Stel je voor: één app waarmee je zowel digitaal kunt inloggen als fysieke deuren en poortjes kunt openen. Met de eWallet van KPN wordt dit binnenkort werkelijkheid. Als je passie hebt voor tech en IT, dan wil je hier deel van uitmaken.

 

Digitale wallets zijn niet meer weg te denken. Misschien gebruik je zelf al een app om je klantenkaarten en betaalpassen op te slaan. Wist je dat in 2023 al 23% van de kassabetalingen via mobiel of smartwatch ging? Maar de eWallet van KPN gaat verder. Het is een ID-wallet, oftewel een digitale identiteit, waarmee je niet alleen online kunt inloggen, maar ook documenten kunt ondertekenen en zelfs fysieke toegang kunt krijgen. En dat allemaal op een veilige, versleutelde manier.

Is dit de toekomst van veiligheid?

Misschien vraag je je af of dit allemaal wel veilig en toegestaan is. De herziening van de Europese eIDAS-verordening maakt dit mogelijk. Hierdoor kunnen nationale ID-wallets binnen Europa erkend worden. Dit betekent dat je in de toekomst bijvoorbeeld je digitale eigendomsbewijs gewoon op je telefoon kunt bewaren. Stel je voor dat je papieren paspoort overbodig wordt. Klinkt futuristisch, toch?

Jouw rol in de digitale identiteit bij KPN

Bij KPN zijn we pioniers in digitale infrastructuur. We leveren al jaren vertrouwensdiensten zoals PKI-certificaten en eHerkenning. Chris Lambregts, strateeg bij KPN, legt uit: "KPN is een geaccrediteerde Qualified Trusted Service Provider (QTSP), wat betekent dat we voldoen aan de hoogste eisen voor vertrouwen en veiligheid." De herziening van de eIDAS-wetgeving geeft Europa een nieuwe digitale identiteit, en KPN speelt hierin een cruciale rol. We gebruiken PKI-certificaten, die werken als een digitaal paspoort, om de echtheid van websites, documenten en apparaten te waarborgen. Bij KPN ontwikkelen we onze eWallet als volgende stap in onze digitale innovatie, met een sterke focus op veiligheid en vertrouwen.

Innovatie in het hart van KPN

De eWallet is één van de kroonjuwelen van KPN Identity. Jasper Kuin, manager development bij KPN Identity, zegt: "We ontwikkelen dit in samenwerking met partners en klanten. Het is geen standaard product, maar echt maatwerk." KPN richt zich op sectoren zoals gezondheidszorg, logistiek, financiën en overheid en wil de thought leader worden in deze ontwikkeling. Wat KPN uniek maakt, is dat alle data die je in de eWallet opslaat, veilig wordt bewaard in onze Nederlandse datacenters. Onze ontwikkelaars werken in een high secure omgeving in Apeldoorn. Hier wordt alles gedaan volgens strikte Audit & Compliance normen.

Jouw lef en talent maken het verschil

Bij KPN Identity draait alles om innovatie. Dit vereist lef, vertrouwen en groei, onze kernwaarden. "Bij de eWallet moeten we slimme oplossingen bedenken voor complexe uitdagingen. Dat vraagt lef om met nieuwe ideeën te komen en vertrouwen in elkaar om deze samen verder te brengen," zegt Jasper.

Draag bij aan de toekomst van digitale identiteit

De eWallet is nog volop in ontwikkeling, en KPN zet met dit project een grote stap in de digitalisering. Wil jij deel uitmaken van een team dat de toekomst van digitale identiteit vormgeeft? Sluit je aan bij KPN en werk mee aan technologie die ons dagelijks leven nóg makkelijker en veiliger maakt.

 

Meer lezen over KPN Security & Identity

Direct naar vacatures

Geen passende vacature?

Maak een Job alert aan en ontvang de meest recente vacatures van KPN direct in je mailbox.