Van KPN winkelmedewerker naar HR-adviseur

  • Faisal Shirzai - Winkelmedewerker & HR stagiair

Testimonial

Commercieel & Service

Faisal Shirzai

"Ik leer ontzettend veel, heb fijne collega’s en verricht zinvol werk"

Van KPN winkelmedewerker naar HR-adviseur: het verhaal van Faisal

Hoe het allemaal begon
Vier jaar geleden begon ik met een HBO-opleiding en ging ik op zoek naar een bijbaan waar ik een leuk zakcentje mee kon verdienen. Studeren kost namelijk geld en niet zo’n beetje ook! Een belangrijke voorwaarde voor mij was dat die bijbaan enigszins dicht bij mijn interesses of opleiding lag. Ik was altijd al geïnteresseerd in technologie en innovatie. Toen ik stuitte op een vacature van KPN hoefde ik niet lang te twijfelen.

Het sollicitatieproces
Het solliciteren verliep heel bijzonder. Zo deden we onder meer een rollenspel om elkaar beter te leren kennen. Ik had eigenlijk gesolliciteerd voor de functie winkelverkoper bij een retailwinkel van KPN, maar het bleek dat ik beter zou passen in een zakelijke winkel. Dat zij dit alternatief voor mij vonden laat zien dat KPN denkt in mogelijkheden. Mede door het inzetbaarheidsbudget van 1500 euro kon ik mijn opleiding financieren. Dit krijg je trouwens nu nog steeds elk jaar!

Ik ging aan de slag als parttime-medewerker in een KPN XL-winkel in Rotterdam. Het was best wel spannend om mijn eerste klant te helpen. Gelukkig werd ik omringd door leuke collega’s die mij op weg hielpen en mij de nodige ondersteuning gaven. Nu zijn we vier jaar verder en ben ik zelf degene die nieuwe collega’s inwerkt!

Mijn ontwikkeling
 In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd bij KPN. Door het contact met verschillende klanten heb ik mijn communicatieve vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en werd ik steeds zelfverzekerder. Daarnaast heb ik veel geleerd over de producten die KPN biedt, wat natuurlijk altijd goed van pas komt. Want sinds ik hier werk heb ik altijd al willen doorgroeien binnen KPN. Ik zie KPN als een innoverend bedrijf dat meegaat in veranderingen, en dit is helemaal in lijn met waar ik voor sta.

Je krijgt volop kansen als je ze zelf pakt
In mijn vierde leerjaar kreeg ik de kans om stage te lopen bij het KPN HR-team. Gelukkig was er plek voor mij bij de leukste tak binnen HR, namelijk: diversiteit en inclusie. Een actueel en belangrijk thema, waar ik me graag voor wil inzetten. Het doel van mijn stage is een beroepsproduct aan KPN Retail te leveren met als doel om de diversiteit binnen Retail te bevorderen. 
 
Voorlopig zit ik goed bij KPN. Ik leer ontzettend veel, heb fijne collega’s en verricht zinvol werk. Ik probeer zo veel mogelijk ervaring op te doen als HR-adviseur en mijn kennis te verbreden binnen dit vakgebied om daarna verder te kunnen als zelfstandig HR-expert. Ik zou dan graag mijn expertise toe willen passen bij andere bedrijven. Maar vooralsnog is mijn ontwikkelingsreis bij KPN nog lang niet voorbij!

Wil jij ook stage lopen bij KPN? Kijk dan tussen de vacatures of als je zelf al een specifieke plek in gedachten hebt, schroom dan niet om gewoon contact met een recruiter op te nemen. Ze denken graag met je mee over de mogelijkheden.