"Ons model wordt nu dagelijks op strategisch en tactisch niveau gebruikt"

  • Rob - Informatieanalist bij FAN Data & Analytics

Data & Analytics

Een Decennium bij KPN - Van Servicedesk tot Informatieanalist

"Het is leuk om dingen te ontwikkelen, terwijl je afdelingen helpt bij hun behoeften."

Een Decennium bij KPN - Van Servicedesk tot Informatieanalist

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht?

“Ik kwam in 2009 binnen bij KPN. Ik hecht veel waarde aan stabiliteit, ben geen job hopper. Begon op de servicedesk, nadat ik was gestopt met mijn studie. Binnen KPN heb ik altijd de ruimte gekregen om mij te ontwikkelen. In 2014 maakte ik de overstap naar het processenteam en werd processpecialist. Vanuit daar kwam ik in aanraking met het thema data, dat direct mijn interesse wekte. Vanaf 2018 werk ik als informatieanalist. Mijn kennis daarvan deed ik grotendeels zelf op. KPN biedt een persoonlijk ontwikkelbudget en de ruimte om je te ontplooien.”

 

"Hij was positief over het bedrijf en nu begrijp ik waarom.”

 

Waarom koos je voor KPN?

“Ik had na mijn studie geen idee wat ik wilde doen. Via een uitzendbureau ben ik hier gekomen. Ik kende iemand die in het verleden bij Planet had gewerkt, destijds onderdeel van KPN. Hij was positief over het bedrijf en nu begrijp ik waarom.”

Wat maakt jouw werk interessant?

“Het is leuk om dingen te ontwikkelen, terwijl je afdelingen helpt bij hun behoeften. Je komt samen tot een product met waarde. Naast het samenwerken spreekt het technische aspect mij erg aan. Ik vind het fijn om me ergens in te verdiepen. Op mijn thuiswerkplek kan ik me daarvoor het beste concentreren. Eens per week komt het team naar kantoor voor overleg.”

Waar ben je trots op?

“Het is ons gelukt om het volledige vaste KPN netwerk met actieve klanten samen te brengen in een logisch datamodel. Dit deden we samen met het DataFAN-team: wij dachten het model uit en zij bouwden het daadwerkelijk. KPN gebruikt dit model nu dagelijks op strategisch en tactisch niveau om beslissingen te nemen.”

Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak? 

“Ik gebruik mijn opleidingsbudget voor opleidingen. Daarnaast haal ik veel kennis uit instructies op YouTube. Ik ben van nature nieuwsgierig en onderzoek graag nieuwe mogelijke toepassingen. Zo ben ik ook bij data science terechtgekomen, een onderwerp waarvan ik niets afwist maar dat mij wel interesseerde.” 

What’s next? 

“Ik wil mij ontwikkelen naar een adviserende rol. Minder zelf doen en meer de regie voeren. Leren delegeren is wel lastig.”