"Ik vind het tof om expert te zijn op iets heel technisch"

  • Reid - Software Engineer

Testimonial

Een Tech Journey: op twee continenten

"Één ding zeker: over vijf jaar ben ik nog steeds software engineer."

Een Tech Journey: op twee continenten

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht? 

Sinds april 2022. Ik deed mee aan het Tech Talent-programma en rolde zo het DE Streaming-team in. Ik kom oorspronkelijk uit New Orleans en volgde in de VS verschillende opleidingen, waaronder een bachelor en master in computer science. Toen ik dat had afgerond, verhuisde ik naar Nederland.”
 

“Zij gaven me zo’n goede vibe dat ik meteen verkocht was.”


Waarom koos je voor KPN? 

“Eenmaal in Nederland, ging ik op zoek naar een geschikte baan. Mij leek de telecomsector een logische plek voor een softwareontwikkelaar en dus schreef ik het grootste telecombedrijf van Nederland aan. Er volgde wat enthousiaste gesprekken met slimme mensen die bij KPN Techbase werkten. Zij gaven me zo’n goede vibe dat ik meteen verkocht was. Ook het idee van platform engineering sprak me erg aan, dat je developers helpt en richting geeft aan technische oplossingen voor het hele bedrijf.”


Wat maakt jouw werk interessant? 

“Ik vind het tof om expert te zijn op iets heel technisch. In dit geval is het Kafka, het streaming data-platform dat het team gebruikt. Een oud-collega in de VS was daarover laaiend enthousiast en dit voelde als mijn kans om mij er in vast te bijten.”
 

Waar ben je trots op? 

“Op mijn interactie met engineers van andere afdelingen en hoe ik hun problemen oplos. Maar ik ben ook trots dat ik complexe technologie kan doorgronden en daarmee bijdraag aan het geheel.”
 

"KPN doet echt moeite om nieuwe carrièrepaden en uitdagingen te bieden.”


Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak? 

“Als software engineer ben je voortdurend aan het leren. Je moet beseffen dat je nooit alle kennis zelf hebt, maar wel je collega’s kunt vragen. Ik doe nieuwe kennis dus op door vragen te stellen en te sparren met het team. Bij KPN kun je via Slack ook andere teams benaderen.”


What’s next? 

“Geen idee, ik ben nog jong. Toch is één ding zeker: over vijf jaar ben ik nog steeds software engineer met expertkennis op complexe technologie. KPN doet echt moeite om nieuwe carrièrepaden en uitdagingen te bieden.”