"Die interesse in techniek en data moet je wel hebben, als je hier wil werken."

  • Britt - Data & Analytics consultant bij FAN Data & Analytics

Data & Analytics

Ontdek het Pad van Data en Technologie

"Binnen het uitdagende werkveld trekken niet de beren op de weg de aandacht, maar onze vooruitgang."

Ontdek het Pad van Data en Technologie

 

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht? 

“Ik werk hier sinds augustus 2018. Heb communicatiewetenschappen gestudeerd en kwam uiteindelijk bij KPN terecht op de marketingafdeling. Zaken als inbound marketing en conversie-optimalisatie hebben meer raakvlakken met mijn huidige werk dan je denkt. Je moet alles meetbaar maken en dat vraagt om goede dataontsluiting. Dit was niet goed geregeld. Ik heb toen samen met een van de collega’s een plan bedacht om dit te verbeteren. Zo rolde ik het datateam in.”

Waarom koos je voor KPN?

“Ik kwam hier via via. Het leek me interessant, omdat de organisatie veel technisch complexe dingen doet. Ik wil altijd weten hoe dingen in elkaar steken. Die interesse in techniek en data moet je wel hebben, als je hier wil werken.”

 

“Het werk is heel divers, je bent nooit uitgeleerd."

 

Wat maakt jouw werk interessant?

“Het werk is heel divers, je bent nooit uitgeleerd. Het vak verandert de hele tijd en het bedrijf ook. Ik blijf het leuk vinden om nieuwe dingen te leren. Ongeveer drie dagen per week werk ik vanuit huis, de andere dagen hier in Amersfoort. Tijdens teammeetings proberen we inhoudelijk zaken te delen en soms nodigen we een gast uit. Daarnaast plannen we op die dagen gesprekken met de stakeholders.”

Waar ben je trots op?

“Dat we met dit groepje niet kijken naar de beren op de weg, maar stappen maken. We kenden elkaars werkveld niet echt en weten inmiddels wat we aan elkaar hebben en hoe we voor stakeholders inzicht kunnen opleveren. Het voelt echt als één team, hoewel we dat vanuit HR-perspectief eigenlijk niet zijn. We vullen elkaar goed aan.”

 

" Elke vrijdag worden trainingen georganiseerd"

 

Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak? 

Er zijn bij KPN veel mogelijkheden om je te ontwikkelen, of het nu gaat om data, engineering, security of AI. Elke vrijdag worden over zulke onderwerpen trainingen georganiseerd. En dat staat nog los van het persoonlijk opleidingsbudget dat je hier hebt.”

What’s next? 

“Over een paar jaar kunnen andere afdelingen met onze datatoepassingen waarschijnlijk aanvullende analyses doen zonder ons te hoeven inschakelen. Dat geeft ons de ruimte om vooral te kijken naar de geavanceerde analytische kant. Nu ben ik de brug tussen de business en de datastukken en die rol wordt steeds belangrijker.”