"Ik wil nieuwe manieren vinden om meer met data te doen."

  • Amber - DevOps engineer bij DataFAN

Data & Analytics

Van Trainee tot DevOps Engineer bij DataFAN

"Persoonlijke ontwikkeling vind ik heel belangrijk en het is fijn dat KPN dit stimuleert via training en opleiding."

Van Trainee tot DevOps Engineer bij DataFAN

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht? 

“Ik werk nu ongeveer twee jaar bij KPN, waarvan een jaar intern. Het eerste jaar volgde ik hier een traineeship, direct na de afronding van mijn studie econometrie. Dat was geregeld via een extern traineeshipbemiddelaar. Zij boden mij een plek bij dit projectteam, wat ik echt heel interessant vond.”

Wat maakt jouw werk interessant?

“Het is interessant dat je binnen het team veel ruimte krijgt om nieuwe dingen te doen en zo je eigen ambities waar te maken. Zoals de combinatie met data science, nieuwe tools en alles vanuit andere invalshoeken bekijken. Ik vind het fijn om ongeveer vier dagen per week vanuit huis te werken en een dag op kantoor. We werken agile en beginnen elke dag met een korte call waarin iedereen vertelt hoe het werk ervoor staat. Hoe de rest van de dag eruitziet, verschilt heel erg. Over het algemeen is er een goede balans tussen overleggen en inhoudelijk samenwerken.”

 

“Iedereen is zich nu bewuster van welke data er zijn en de mogelijkheden die deze gegevens met zich meebrengen.” 

 

Waar ben je trots op?

“Ik ben vooral trots op de hackathon en de data awareness die we daarmee samen met FAN Data & Analytics hebben bereikt. Iedereen is zich nu bewuster van welke data er zijn en van de mogelijkheden die deze gegevens met zich meebrengen.”

Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak? 

Persoonlijke ontwikkeling vind ik heel belangrijk en het is fijn dat KPN dit stimuleert via training en opleiding. Ik wil nieuwe manieren vinden om meer met data te doen. Voor een groot deel zal dit zijn via learning on the job, leren door het te doen.”

What’s next? 

“Over bijvoorbeeld twee jaar verwacht ik dat het projectteam meer projecten heeft gedaan, meer use cases met waarde voor de stakeholders binnen onze organisatie. We hebben dan nóg meer data awareness bereikt. Hopelijk zijn er dan ook meer mensen bij het project betrokken.”