"We gaan steeds meer dezelfde taal spreken."

  • Anne - DevOps engineer bij DataFAN

Data & Analytics

Een Reis van Psychologie naar Data-Innovatie

"De businessprocessen staan hier nooit stil. Geen dag is hetzelfde. Er is altijd iets nieuws en complex."

Een Reis van Psychologie naar Data-Innovatie

 

Sinds wanneer werk je bij KPN en hoe kwam je bij het team terecht?

“Na mijn opleiding psychologie, een master in statistiek en een eerste baan kon ik vanaf 2022 een traineeship bij KPN doen. Dat liep via een bemiddelingsbureau en zo kwam ik in dit team terecht. Het werk wat ik doe heeft best wat psychologische elementen: de data engineers voelen zich een beetje als de vreemde eend in het team en zoeken de hele tijd naar manieren om mensen mee te krijgen in ons idee. Het project heeft veel meerwaarde voor de organisatie.”

 

“Het project heeft veel meerwaarde voor de organisatie.”

 

Waarom koos je voor KPN?

“Mijn vorige baan was te weinig uitdagend. Ik zocht een positie waarvan ik wist dat ik nog lang niet alles kon. Ik vind het namelijk leuk om te leren en mijzelf uit te dagen, anders verveel ik me snel. Bij het traineeship kwam ik erachter dat dit project precies in huis heeft wat ik zocht.”

 

Wat maakt jouw werk interessant?

“De businessprocessen staan hier nooit stil. Geen dag is hetzelfde. Er is altijd iets nieuws en complex. Dat gevarieerde en uitdagende maakt het voor mij interessant. Verder vind ik het fijn om veel thuis te kunnen werken en toch regelmatig overleg te hebben.”

 

Waar ben je trots op?

“Als team voegen we echt iets nieuws toe aan de organisatie. We hebben hard gewerkt om deze toegevoegde waarde aan te tonen. Ik ben er trots op dat het bedrijf dit ook ziet en zelfs helpt bij het verspreiden van onze missie.”

 

Hoe blijf je je ontwikkelen in je vak? 

Dat gebeurt bij mij vooral door learning on the job. Er staat veel te gebeuren bij ons bedrijf, zoals een migratie naar de cloud. Dan is het fijn om met collega’s te kunnen sparren, ook als zij ergens anders in de organisatie werken.”

 

“We gaan steeds meer dezelfde taal spreken”

 

What’s next? 

“Ik verwacht dat het project de komende jaren een stuk groter wordt, met meer rekenmodellen en nog meer onderlinge betrokkenheid tussen de twee teams. We gaan steeds meer dezelfde taal spreken en samen nieuwe use cases opbouwen.”